Nak 9 Cara Untuk Kurus Dengan CEPAT?!

ubat kurus

Nak 9 Cara Untuk Kurus Dengan CEPAT?!

1. Kunyah makanan
cara nak kurus

Mengunyah semua makanan sehingga ia adalah hampir seperti cecair sebelum anda menelannya.Proses ini akan membantu mengurangkan jumlah makanan yang diambil.

2. Tetapkan target

cara kurus dengan cepat

Tentukan apa berat ideal anda. Anda boleh mencari kalkulator dalam talian yang akan membantu anda menentukan program yang sesuai untuk berat badan ideal anda yang anda inginkan. Maklumat ini akan memudahkan anda menetapkan matlamat anda dan ia juga sebagai motivasi buat diri anda.

3. Tipu badan anda

Apabila anda lapar, tunggu sepuluh atau lima belas minit sebelum anda makan. Berjalan-jalan atau minum sedikit air untuk membantu mengatasi kelaparan anda.

4. Senaraikan makanan yang sihat

cara untuk kurus

Sediakan senarai makanan berkhasiat untuk dibeli dan ikutinya. Juga semasa membeli makanan berkhasiat ini hadkan masa semasa membeli bagi mengelakkan pembelian makanan tidak sihat.Ini bermakna semasa anda ke kedai anda terus beli barangan yang anda telah senaraikan dan terus keluar setelah selesai.

5. Jangan langkau waktu makan

Langkau waktu makan adalah salah satu cara yang amat tidak sihat untuk menjadi kurus dengan cepat.Ini kerana jikalau anda memikirkan melangkau waktu makan anda akan kurus dengan cepat ianya sememangnya betul namun anda akan tambah berat badan anda kembali ditambah dua kali ganda dengan cepat.

 

6. Pengambilan gula

nak kurus

Pengambilan gula sebanyak 20g selepas seisi bersenam adalah baik untuk badan anda.Ia membantu memberi tenaga semula kepada badan anda dan ia mengelakkan anda dari makan berlebihan selepas bersenam.

7. Dapatkan sahabat

kurus cepat

Dapatkan sahabat yang juga dalam proses untuk kurus dengan cepat.Ini akan membantu mental anda semasa anda melalui proses ini dengan baik.Anda akan saling memberi motivasi kepada satu sama lain.Ini akan pastikan kekuatan mental bersama.

8. Sediakan perancangan terperinci

Buat perancangan yang teliti untuk kurus dengan cepat. Contohnya membawa makanan yang menyihatkan bersama anda takala anda berasa lapar.Bungkuskan dalam kuantiti yang kecil. Dengan cara ini anda tidak akan perlu membeli makanan di kedai makanan dan ianya akan pastikan anda kekal bertenaga dan kurus.

9. Pilih jenis minuman yang betul

kurus dengan cepat

Minuman bersoda mungkin mempunyai rasa manis, tetapi ia tidak baik untuk anda atau badan anda. Beralih kepada air mineral dan anda dapat melihat akan penurunan berat badan anda. Kalau anda tetap inginkan minuman yang manis anda boleh memilih untuk memerah dari buah buahan segar sendiri.

ubat kurus

 

Artikel ini berkaitan dengan : cara nak kuruscara untuk kurusnak kuruskurus cepatkurus dengan cepatcara kurus dengan cepat

Terima kasih : YH Malaysia , Msn Malaysia

ubat kurus

Share This: