10 Cara+Petua+Tips Nak KURUSKAN/Menurunkan BERAT BADAN!

ubat kurus

10 Cara+Petua+Tips Nak KURUSKAN/Menurunkan BERAT BADAN Dengan CEPAT!

1. Kurangkan makan di luar

cara kuruskan badan

Contohnya sembilan kali seminggu tukar kepada seminggu sekali. Dari memesan makanan berlemak cuba tukar kepada memesan makanan menyihatkan dan kurang minyak.

2. Jikalau anda senang timbul nafsu makan makanan ringan gunakan kaedah dimana jangan simpan stok di rumah

Jikalau hendak makan juga tetapkan anda perlu berjalan ke kedai membelinya. Dengan cara menyusahkan ini anda pasti jadi malas seterusnya dapat mengelak makan makanan ringan ini. Mengelak makanan ini akan menurunkan berat badan dengan cepat.

3. Pastikan makan sarapan berkalori tinggi

kuruskan badan

Cuba makan sarapan kalorinya dalam 300 kalori. Tapi pastikan makanan ini adalah campuran makanan yang sihat seperti bijirin dan makanan berprotin tinggi.

4. Cuba petua dimana contohnya semasa membasuh pinggan cuba lakukan senaman ringan yang memerlukan seluruh badan bergerak ataupun menari

tip kuruskan badan

Percayalah bahawa ia berkesan membakar lebihan lemak dalam badan. Cuba juga mengelakkan tabiat buruk seperti makan makanan ringan semasa menonton TV.

5. Ambil inspirasi dan motivasi dari lagu

petua kuruskan badan

Contohnya muatkan lagu-lagu dalam iPod. Pastikan lagu-lagu ini adalah lagu yang memberi motivasi kepada anda. Semasa melakukan senaman dengar akan lagu-lagu ini. Semasa bersenam anda akan ingin mendengar keseluruhan lagu-lagu ini sehingga habis. Secara tak sedar anda akan memanjangkan waktu senaman anda. Dijamin dalam masa singkat secara berterusan mengunakan petua ini anda akan menurunkan berat badan anda dengan cepat.

6. Dalam sehari cuba menghabiskan masa berlari selama 20 minit

Dalam kajian yang telah dilakukan dan terbukti berkesan dimana subjek yang digunakan telah berjaya menurunkan berat badan dengan cepat.

7. Tukarkan saiz makanan kepada saiz kecil

tips kuruskan badan

Jika sebelum ini anda membeli hidangan bersaiz besar cuba tukar dengan hanya membeli hidangan yang kecil seperti kentang saiz kecil dan minuman saiz kecil.

8. Berhenti tabiat merokok anda

tips kurus

Gunakan duit tersebut untuk mendaftarkan masuk diri anda kedalam gym yang bersesuaian dengan anda. Dapatkan jikalau boleh jurulatih peribadi untuk membantu anda jadi sihat dan menurukan berat badan dengan cepat.

9. Bawa haiwan peliharaan berjalan-jalan

cara menurunkan berat badan

Bagi yang mempunyai haiwan peliharaan gunakan 10 minit sehari untuk membawa haiwan peliharaan anda berjalan-jalan.

10. Elak makan selepas pukul 7 malam selama 5 hari seminggu

cara nak kuruskan badan

Dengan cara ini anda akan dapat menurunkan berat badan dengan cepat. Ini kerana makan diwaktu malam makanan tak akan dibakar lemaknya.  Badan anda akan menjadi kurus dengan lebih cepat berbanding dengan orang lain.

ubat kurus

 

Artikel ini berkaitan dengan cara kuruskan badankuruskan badanpetua kuruskan badantips kuruskan badancara menurunkan berat badancara nak kuruskan badantip kuruskan badantips kurus

Terima kasih kepada YH Malaysia dan MSN.

ubat kurus

Share This: